הטרואר, הוא מושג מעולמות ייצור היין המתייחס לסביבה בה מיוצר יין מסוים. זה כולל גורמים כמו אדמה, טופוגרפיה ואקלים, שלכולם יש השפעה משמעותית על טעם היין. אצלנו ביקב ארץ, יקב בוטיקי וייחודי, אתם תוכלו למצוא יינות מסוגים מיוחדים ושונים. יינות שעוד לא יצא לכם לטעום בעבר וכל מה שתצטרכו בשביל זה, זה לצאת למסע צפוני אל יישוב כליל בגליל ולראות את המקום המיוחד שבו אנחנו מייצרים את היינות שלנו.
טרואר, הוא מונח צרפתי המתייחס למאפיינים הייחודיים של הקרקע, האקלים והטופוגרפיה של האזור שבו מיוצר היין. ניתן לאתר את מושג הטרואר בימי קדם, כאשר ייננים באזורים שונים של צרפת הבחינו כי ליינות שהופקו מכרמים שונים יש טעמים ואיכויות מובהקות. התבוננות זו הובילה להבנה כי הסביבה בה גדלו הענבים מילאה תפקיד מכריע בעיצוב המוצר הסופי. במהלך מאות השנים, ייננים צרפתים חקרו ושיכללו את ההבנה של הטרואר, וביססו אותו כעיקרון בסיסי בשיטות ייצור היין שלהם.
ההשפעה של הטרואר משתרעת מעבר לתהליך ייצור היין עצמו. הטרואר עיצב את תרבות היין והעדפות הצרכנים, עם מספר גדל והולך של חובבי יין שמחפשים יינות המבטאים תחושה מובהקת של מקום מסוים. הצרכנים מעריכים את ההזדמנות לטעום ולהשוות יינות מאזורים שונים, מתוך הבנה שכל יין נושא את המהות של הטרואר הספציפי שלו. זה גם הוביל לעליית תיירות היין, כאשר אנשים נוסעים כדי לחוות ממקור ראשון את הנופים והטעמים הייחודיים הקשורים לאזורי יין שונים. לדוגמא
טרואר מוגדר על ידי שלושה מרכיבים חיוניים: קרקע, אקלים וטופוגרפיה. גורמים אלו פועלים יחד כדי ליצור סביבה ייחודית המשפיעה על הצמיחה וההתפתחות של גפנים, ובסופו של דבר מעצבת את הטעמים והמאפיינים של היין שהם מייצרים.
אין ספק שבכל יקב שתבקרו אתם תזכו להנות מטעמים משובחים וייחודיים של היינות. אבל תנאי הטופוגרפיה של היישוב שלנו, מאפשרים לנו לייצר ענבים מזנים שונים שלהם טעמים ייחודיים ומיוחדים. סוגי היינות המיוחדים של יקב ארץ מיוצרים מהענבים שאנחנו מגדלים בכרם המיוחד שלנו, ואנחנו שמחים להזמין אתכם למסע חלומי וקסום ביישוב כליל ביקב ארץ המלווה ביינות וגבינות מקומיות.